به گفته سخنگوی سازمان امور مالیاتی، مجموع تراكنش‌های واریزی برای 123 اینفلوئنسر در سال 1400 بیش از 2.3 هزار میلیارد تومان بوده است.
درآمد بيش از 2300 ميلياردی اينفلوئنسرها در ایران
به گزارش پایگاه خبری عصر هشت، آخرین گزارش سازمان امور مالیاتی کشور، ۵۰.۶ درصد اصناف معاف از مالیات هستند. این گزارش همچنین نشان می‌دهد مالیات ۱۹.۴ درصد از اصناف بین صفر تا پنج میلیون تومان، ۹.۷ درصد بین پنج تا ۱۰ میلیون تومان، ۸.۵ درصد بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان، ۳.۸ درصد بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان و تنها ۸ درصد از اصناف مالیات ۳۰ میلیون تومان به بالا پرداخت می‌کنند.

طبق آمارهای سازمان امور مالیاتی، مالیات حدود چهار میلیون پرونده مالیاتی اصناف در سال گذشته، صفر بوده است. همچنین یک میلیون و ۵۰۰ هزار پرونده مالیات بین صفر تا پنج میلیون تومان و تنها ۶۳۱ هزار پرونده، مالیات بالاتر از ۳۰ میلیون تومان داشته‌اند. بر این اساس ۸۰ درصد اصناف و مشاغل، کمتر از ۱۰ میلیون تومان در سال مالیات پرداخت می‌کنند.

این در حالی است که کارمندان دولتی پیش از اینکه حقوق دریافت کنند به صورت ماهانه مالیات از حساب آنها کسر می‌شود. بیشتر بودن مجموع مالیات پرداختی کارمندان کشور نسبت به اصناف در حالی است که درآمدهای اصناف در مقایسه با کارمندان بسیار بالاتر است.

طبق آمارهای سازمان امور مالیاتی، اصناف کشور فقط یک‌پنجم مالیات واقعی خود را می‌پردازند. بر همین اساس اهتمام دولت، شناسایی فرارهای مالیاتی و عادلانه کردن مالیات دریافتی از همه مشاغل متناسب با میزان درآمد آنان است.

طبق گزارش سازمان امور مالیاتی کشور، کل اصناف کشور حدود چهار میلیون و ۵۰۰ هزار مورد هستند که از این تعداد یک میلیون اظهارنامه مالیاتی ارایه کرده و ۳.۵ میلیون مورد از اصناف تبصره ۱۰۰ را تکمیل کرده‌اند و از ارایه اظهارنامه معاف شدند.

سهم مالیات ابرازی اظهارنامه‌های مودیان، معادل هشت هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان و سهم مالیات مقطوع تبصره ۱۰۰، معادل ۱۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان است. سرانه مالیات مقطوع مودیان مشمول تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم در سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد، پزشکان و دندانپزشکان به‌طور متوسط در سال ۳۵ میلیون تومان، مالکان نمایشگاه‌های اتومبیل و نمایندگی شرکت‌های خودرو ۱۶ میلیون تومان، دفاتر اسناد رسمی ۱۴ میلیون تومان، بنگاه‌های املاک ۱۰ میلیون تومان، مالکان رستوران‌ها و طلافروشان مالیات ۹ میلیون تومانی پرداخت می‌کنند.

سایر اصناف از جمله وکلا، لوازم یدکی خودرو، هنرمندان، فروشندگان سیگارو تنباکو، کیف و کفش، لوازم خانگی، فرش و موکت، لوازم صوتی و تصویری، لوازم‌تحریر، مسافرخانه‌ها و انوان نان‌های سنتی مالیاتی بین هشت تا یک میلیون تومان در سال مالیات پرداخت می‌کنند.

جزئیات مالیات پرداختی طلافروشان در سال گذشته

طبق آمارهای منتشر شده از سوی سازمان امور مالیاتی کشور ۳۴ درصد طلافروشان مالیات پرداخت نمی‌کنند. همچنین ۴۰‌درصد طلافروشان مالیات بین یک تا ۱۵ میلیون تومان، ۱۶ درصد از طلافروشان مالیاتی بین ۱۵ تا ۳۰ میلیون تومان، ۶ درصد طلافروشان مالیاتی بین ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان و تنها چهار درصد از طلافروشان مالیاتی بیش از ۵۰ میلیون تومان در یک سال پرداخت می‌کنند.

درآمد میلیاردی اینفلوئنسرها

همچنین سخنگوی سازمان امور مالیاتی اعلام کرد مجموع تراکنش‌های واریزی برای ۱۲۳ اینفلوئنسر در سال ۱۴۰۰ بیش از ۲.۳ هزار میلیارد تومان بوده است. به گفته موحدی، برای این افراد حدود ۱۷ میلیارد تومان مالیات تشخیص داده شده و آنها در پلتفرم‌های خارجی همچون اینستاگرام فعال بوده‌اند.

براساس قانون بودجه سال ۱۴۰۰، درآمد حاصل از تبلیغات اینفلوئنسرهای دارای بیش از ۵۰۰ هزار فالوور در رسانه‌های کاربرمحور مشمول مالیات می‌شود. آیین‌نامه اجرایی دریافت مالیات از اینفلوئنسرها در مردادماه همان سال تصویب شد و سازمان امور مالیاتی فرآیند مالیات‌ستانی را آغاز کرد.  مهدی موحدی بک‌نظر، سخنگوی سازمان امور مالیاتی به آمارهای جالبی درباره روند مالیات ستانی از اینفلوئنسرها اشاره کرده است.

به گفته وی، اداره کل امور مالیات مودیان متوسط در تهران مامور شناسایی اینفلوئنسرهای مشمول مالیات‌دهی بوده و این اداره وضعیت اظهارنامه‌های سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ این اینفلوئنسرها با دنبال‌کننده بالای ۵۰۰ هزار را مورد بررسی قرار داده است.

درنهایت ۵۵۱ کاربر و فعال مجازی دارای بیش از ۵۰۰ هزار دنبال‌کننده شناسایی بودند که مشمول مالیات بر درآمد می‌شدند: «تعداد قابل‌توجهی از این افراد تا به امروز شناسایی شده‌اند و برای ۱۲۳ اینفلوئنسر که درآمد قابل‌توجهی داشتند، درآمد تشخیصی صادر شده است. تراکنش‌ها و حساب‌های این افراد شناسایی شدند و تقریبامجموع تراکنش‌های واریزی برای این ۱۲۳ اینفلوئنسر در سال ۱۴۰۰ بیش از ۲.۳ هزار میلیارد تومان بوده‌ است.»

سخنگوی سازمان امور مالیاتی اظهارکرد: صرفا برای تعداد ۱۲۳ اینفلوئنسر شناسایی‌شده حدود ۱۷ میلیارد تومان مالیات تشخیص داده شده است که ۲۳ نفر از اینفلوئنسرها این مالیات را پذیرفته‌اند و در قالب توافق ماده ۲۳۸، مالیات را می‌پردازند.  وی در پاسخ به این سوال که آیا فعالان در پلتفرم‌های داخلی هم مشمول مالیات خواهند شد، گفت: «تعداد دنبال‌کننده‌ها در این پلتفرم به ۵۰۰ هزار نفر نمی‌رسد و افرادی که درآمد آنها شناسایی شده است، در پلتفرم‌های خارجی مانند اینستاگرام فعالیت داشتند.»

آن‌طور که موحدی اعلام کرده است، معیار تشخیص درآمد اینفلوئنسرها لزوما واریزی به حساب بانکی آنها نیست: «برخی از این افراد در فضای مجازی شناسه هویتی تعریف‌شده‌ای نداشتند. با اسامی مستعار و متفاوت از شناسه هویتی و مشخصات سجلی خودشان در رسانه‌های کاربرمحور فعالیت می‌کردند.»

وی افزوذ: «طبیعتا برای شناسایی هویت این افراد و میزان درآمد آنها، لازم به شناسایی هویت اصلی این افراد بود؛ بنابراین شرکت‌های واسطی که تبلیغاتی برای این افراد جذب می‌کردند، باید شناسایی می‌شدند تا به هویت اصلی و شماره حساب بانکی این افراد دسترسی پیدا کنیم. ما توانستیم از طریق شرکت‌های واسط تبلیغاتی این افراد را شناسایی کنیم.»

سخنگوی سازمان امور مالیاتی همچنین اعلام کرد در این بین ۶۲۸ بلاگر و اینفلوئنسر مورد شناسایی قرار گرفتند، اما هنوز اظهارنامه‌ای ندارند: «برای آنها باید اظهارنامه برآوردی تولید شود و تا امروز برای حدود ۳۰۰ نفر از این افراد اظهارنامه برآوردی تولید شده و قرار بر این است که اطلاع‌‌رسانی‌های لازم انجام شود تا مالیات بحق این افراد شناسایی شود.»
https://asr8.ir/vdch.-nit23ni-ftd2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین