با بروز کنشهای ضد واکسن کرونا در اسپاتیفای برخی هنرمندان آثارشان را حذف و برخی کاربران نیز اشتراکشان را لغو کرده تا بحران کرونا در اسپاتیفای نیز چالشزا شود.
به گزارش استارتاپ خبری عصر هشتم، نیل یانگ، راک استار معروف هفتهی پیش در نامهای به اسپاتیفای خواستار حذف تمام آلبومهای موسیقیاش از این پلتفرم شد و دلیل این تصمیم خود را پخش اطلاعات نادرست درباره واکسن کرونا از اسپاتیفای اعلام کرده است که موجب مرگ آنهایی شود که اطلاعات نادرست را باور میکنند.
نیل یانگ به طور مشخص به جو روگن، کمدین و مجری پادکست بسیار معروف و پرشنوندهی The Joe Rogan Experience اشاره دارد که بهطور اختصاصی تنها از اسپاتیفای پخش میشود.
اسپاتیفای هم طبیعتا جو روگن را انتخاب کرد که هر اپیزود پادکستش نزدیک به ۱۱ میلیون شنونده دارد (برای مقایسه، تعداد شنوندگان ماهانهی نیل یانگ به ۶ میلیون میرسید). اسپاتیفای برای خرید حق پخش پادکست روگن، با او قراردادی ۱۰۰ میلیون دلاری امضا کرده و موفقیتش در زمینهی پادکست کاملاً به جو روگن بستگی دارد.
باوجود نگرانیها و اعتراضها، اسپاتیفای اپیزود ضد واکسن کرونایی جنجالآفرین روگن را که در پادکستش گفت اگر جوان و سالم هستید، نیازی نیست واکسن کرونا بزنید را به حال خود رها کرد.
موضعگیری بهظاهر ضدواکسن جو روگن موج شدیدی از اعتراضات را به همراه داشت و او را بر آن داشت تا بگوید ضدواکسن نیست و اتفاقا، افراد زیادی را ترغیب کرده تا واکسن بزنند؛ اما در ادامه گفت سر حرفش میماند که افراد جوان و سالم نیازی به دریافت واکسن کرونا ندارند. اسپاتیفای با این اپیزود هم کاری نداشت. بعد خود روگن به کرونا مبتلا شد و در ویدیویی در اینستاگرام دربارهی علائم بیماری و داروهایی که برای درمان کرونا مصرف میکرد، صحبت کرد؛ آنتیبادی مونوکلونال، آیورمکتین، آزیترومایسین، پردنیزون…
مطالعه این مطلب به شما پیشنهاد میشود
برچسب گذاری محتوای مرتبط با کرونا در اسپاتیفای
واکنشهای دیرهنگام اسپاتیفای
در واکنش به اعتراضات به صحبتهای جو روگن، یوتیوب این اپیزود را از پلتفرم خود حذف کرد. ۲۷۰ نفر از اعضای انجمنهای علمی نیز در نامهای سرگشاده، روگن را به ترویج نظریههای توطئه متهم کردند و معترض بودند که اسپاتیفای در قبال پخش اطلاعات نادرست هیچ سیاست روشنی را در پیش نگرفته است.
مدتی طول کشید تا اسپاتیفای و جو روگن به جنجال اخیر واکنش نشان دهند. اسپاتیفای درحالیکه به حمایتش از روگن ادامه داد و حاضر نشد هیچ یک از اپیزودهای جنجالی برنامه را حذف کند؛ در بیانیهای گفت از این پس به برنامههایی که دربارهی کرونا صحبت میکنند، لینکی اضافه میکند تا کاربران را به سمت پادکستهای دیگری هدایت کند که دربارهی کووید اطلاعات معتبر و بهروزی دارند.
اسپاتیفای همچنین برای شفافسازی، سیاستهای خود در قبال محتوای مربوط به کرونا را منتشر کرد و تأکید داشت درصورت نقض این قوانین، محتوای مذکور حذف و چنانچه دوباره قوانین زیر پا گذاشته شود، حساب فرد خاطی تعلیق یا برای همیشه بسته خواهد شد.
طبق قوانین اسپاتیفای، محتوایی که حاوی اطلاعات پزشکی خطرناک و نادرست باشد و سلامت عمومی را با تهدید جدی روبهرو کند از این پلتفرم حذف خواهد شد.
برای مثال، اگر در محتوایی گفته شود کرونا یا سایر بیماریهای جدی جعلی هستند، واکسنهای موردتایید مقامات بهداشتی بهطور عمد موجب مرگ میشوند یا افراد را تشویق کنند بهمنظور ایجاد مصونیت، خود را درمعرض ابتلا به کرونا قرار دهند، اسپاتیفای در جهت حذف آنها اقدام خواهد کرد.
اسپاتیفای در مورد برنامهی روگن به این نتیجه رسید که هیچیک از اظهارنظرهای رابرت ملون در برنامه روگن قوانین پلتفرم را نقض نکرده و این اپیزود حذف نخواهد نشد.
جو روگن هم بعد از گذشت بیش از دو هفته سرانجام با پست ویدیویی در اینستاگرام به جنجال کرونایی اخیر واکنش نشان داد و با دفاع از برنامه و صحبتهای مهمانانش، از اسپاتیفای به خاطر حمایتش تشکر و بهخاطر جنجال پیشآمده، عذرخواهی کرد.
روگن در ویدیوی ۱۰ دقیقهای خود که در عرض ۵ ساعت نزدیک ۲.۵ میلیون بازدید داشت، گفت حجم زیادی از انتقادها به پادکست او به خاطر اظهارنظرهای دکتر پیتر مککالو و دکتر رابرت ملون بوده و از این دو بهعنوان افراد بسیار باهوش و متخصصی نام برد که برای صحبت دربارهی کرونا و واکسن صلاحیت کافی دارند. روگن گفت تنها دلیلی که باعث بهوجود آمدن جنجال شده، مغایرت دیدگاه این دو نفر دربارهی همهگیری با نظر عمومی است.
در حالیکه اعتبار بسیاری از اظهارنظرهای رابرت ملون و مککالو از سمت وبسایتهای راستیآزمایی مردود اعلام شده، روگن گفت با اینکه اپیزود مربوط به آنها برچسب «حاوی اطلاعات نادرست» بخورند، مشکل دارد؛ چراکه به گفتهی او، برخی از اظهارنظرها درمورد تأثیر ماسکهای پارچهای، منشأ ویروس و اینکه افراد واکسینه شده همچنان میتوانند به کرونا مبتلا شوند و ناقل باشند.
حق با چه کسی است؟
اما در نهایت این داستان نیل یانگ نیست؛ حتی داستان جو روگن هم نیست؛ بلکه داستان اسپاتیفای است که حالا دیگر بهجای آنکه به آن به چشم یک سرویس استریم موسیقی نگاه کنیم، باید آن را شرکت تکنولوژیمحوری شبیه فیسبوک و اینستاگرام در نظر بگیریم که درآمدزایی برایش در درجهی اول اهمیت قرار دارد و شاید بههمین دلیل، مورد انتقاد و اعتراضات بسیاری قرار بگیرد.
برای اسپاتیفای، از دست دادن نیل یانگ با وجود اینکه هنرمند مطرحی است، نهتنها ضرر مالی به همراه نداشت، بلکه به نفعش نیز بود؛ چون حالا دیگر مجبور نیست هر سال به او ۶۰۰ هزار دلار پرداخت کند؛ اما اگر به جای او، اد شیرن با بیش از ۸۰ میلیون شنونده یا ادل با ۶۶ میلیون شنونده در ماه به اسپاتیفای اولتیماتوم داده بودند، اکنون چه واکنشی را از سمت آن شاهد بودیم؟
منبع: zoomit
ثبت دیدگاه