همفکر مشهد، بستری واقعی برای شبکهسازی و همافزایی استارتاپها
همفکر مشهد از رویدادهایی است که به طور جدی و واقعی به دنبال ایجاد شبکهسازی و همافزایی استارتاپهای شهر مشهد است.
محمدرضا هاشمی همبنیانگذار رویداد همفکر مشهد در گفتو گو با خبرنگار استارتاپ خبری عصر هشتم اظهار کرد: شبکهسازی و هم افزایی بخشی از برنامههای هم فکر برای رشد و ساختن جامعه متعالی استارتاپی است.
وی افزود: در در این رویداد تمامی شرکتکنندگان امکان معرفی خود به سایرین را خواهند داشت تا فعالیتهای و خدمات حوزه کاری خود و هدف از حضور در همفکر را بیان کنند.
وی افزود: با توجه به موضوع برگزاری همفکر، معرفی میزبان و فعالیتهای آن انجام خواهد شد و در انتها شبکهسازی کاری بین شرکتکنندگان روی خواهد داد.
شبکهسازی، چهطور و چگونه؟
هاشمی در رابطه با نحوه شبکهسازی در رویداد همفکر با بیان اینکه استفاده از تگهای شناسایی برای افراد و استفاده از تسهیلگران برای معرفی بهتر اعضاء مهمترین عوامل شکلگیری این شبکهسازی است، گفت: این فرآیند باعث خواهد شد تا افراد با تخصصهای مختلف، بهتر شناسایی شوند و با توجه به هدفشان برای حضور در این رویداد، ارتباط و همافزایی موثرتری شکل گیرد.
وی با اشاره به برنامه مارکتینگ در رویدادهای همفکر گفت: مجموعه استارتاپهای میزبان با استفاده از این فرصت میتوانند فعالیتهای خود را در قالب یک محتوای آموزشی و علمی به حاضران ارائه دهند تا علاوه بر معرفی فعالیتها و خدمات خود، باعث شکل گیری ارتباطات، همکاریها و حتی استفاده از خدمات آنان نیز منجر بشود.
همفکری متمایز با معرفی استارتاپها
هاشمی به امکان ارائه و معرفی شرکتهای استارتاپی در این رویداد به عنوان یکی از امتیازهای برتری دهنده نسبت به سایر رویدادهای همفکر کشور اشاره کرد و افزود : همفکر های مشهد و کرج از جمله رویدادهای هم فکری هستند که ارائه استارتاپها در آنها وجود دارد و این نکته متمایز با سایر همفکرهای کشور است.
وی ادامه داد: تعداد رویدادهای برگزار شده و کیفیت محتوایی این رویداد با توجه به بازخوردهایی که به وجود آمده به نظر من آن را جزء سه همفکر اول ایران قرار داده است.
چرا محدودیت حضور در همفکر وجود دارد؟
هاشمی در رابطه با محدودیت در تعداد ثبتنامهای این رویداد نیز گفت: توجه به محدودیتهای ایجاد شده از کرونا و همچنین اصرار بر استفاده از موقعیت مکانی میزبانان این رویداد،باعث میشود محدودیتهایی برای پذیرش شرکتکنندگان داشته باشیم که درخواست ما از علاقهمندان این است که با توجه به موضوع برنامه در این رویداد شرکت کنند تا فرصت برابری برای سایر شرکت کنندگان نیز فراهم شود.
همفکر چرا شکل گرفت؟
وی با اشاره به اینکه رویداد هم فکر به عنوان یکی از اعضای جامعه فعال در حوزه استراتژی و نوآوری در مشهد فعالیتش را از سال ۹۴ آغاز کرده است، بیان کرد: این رویداد در راستای شبکهسازی، هم افزایی و اشتراکگذاری تجربیات به دست آمده از اعضای اکوسیستم استارتاپی و نوآوری در حال برگزاری است.
وی با بیان اینکه مشابه تا قبل از اپیدمی کرونا رویدادهای مشابه با همفکر در ۳۳ شهر ایران نیز به صورت مستمر در حال برگزاری بوده است، اظهار کرد: همفکر محلی است تا فعالان اکوسیستم استارتاپی و نوآوری در کنار یکدیگر جمع شوند تا با ایجاد تعامل و شبکهسازی بهینه برای پیشرفت و رشد خود تلاش کنند.
وی افزود: استارتاپ همفکر در ابتدا در شهر تهران در حدود ۸ سال پیش با حضور افرادی همچون هادی فرنود و حمیدرضا احمدی تشکیل شد و به تدریج در شهرهای دیگری همچون اصفهان و کرج نیز همفکر به طور مستمر برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه هر اکوسیستمی نیازمند رویدادی شبیه به همفکر است بیان کرد: پس از آشنایی با محمدرضا ازلی و حمیدرضا آشنا در حاشیه این رویدادها با توجه به بستر مناسب اکوسیستم استارتاپی شهر مشهد ایده برگزاری همفکر مشهد نیز شروع شد.
هاشمی افزود: با همراهی افرادی همچون الیاس خسروی و کمکهای حمید محب همفکر مشهد از سال ۹۴ در شهر مشهد شکل گرفت و کمکهای خوبی از طرف آقای مصطفی پورعلی نیز ما را در تشکیل بهتر این رویداد یاری رساند.
شنیدن این پادکست میتواند برای شما مفید باشد
پادکست اختصاصی اکوسیستم نوآوری-اپیزود۴۲ -رویداد همفکر
همفکر، نیازمند بازیگرانی جدید
هاشمی حضور داوطلبان وبازیگران جدیدی برای برگزاری رویدادهای همفکر را یکی از چالشهای خود بیان کرده و افزود: این رویداد متعلق به فرد خاصی نیست و متعلق به تمامی فعالان این اکوسیستم است و به طور حتم باید بازیگران و فعالان جدیدی را برای برگزاری آن داشته باشد که مدیریت آن را در ادامه به دست گیرند.
وی افزود این کار نیازمند مشارکت افرادی است که روحیه کار مشارکتجویانه و داوطلبانه نقش آفرینی در این حوزه را داشته باشند و تمام افراد متولی رویداد همفکر از حضور چنین افرادی استقبال می کنند.
ایجاد بسترهایی نو برای اکوسیستم استارتاپی و نوآوری
هاشمی یکی از دغدغههای خود برای همفکر را تشکیل فضایی در اکوسیستم استارتاپی مشهد مشابه با سیلیکون ولی بیان میکند که هر روزه در آن رویدادهای بزرگی برگزار میشود تا با تشکیل چنین فضایی منجر به سهولت در جذب سرمایه گذار، افزایش دانش فنی در راستای کشف نیازهای مصرفکنندگان و سرعت تولید در بستر ict خواهد شد.
بسترهای بکر اکوسیستم استارتاپی
هاشمی با اشاره اینکه حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد از استارتاپهای کشور به دلیل به بسترهای موجود به سراغ استارتاپهای it و ict رفتهاند، گفت: نیازمندیهای متفاوت و زیادی در جامعه وجود دارد که مستلزم حضور استارتاپ ها برای ارائه خدمات مختلف است تا شرایط و زمینه لازم برای حضور بسیاری از استارتآپهای علاقهمند به سایر حوزه ها نیز فراهم شود.
نیازمندیهای استارتاپ موفق
هاشمی همبنیانگذار رویداد همفکر مشهد با توجه به سابقه برگزاری بیشتر از ۱۷۰ رویداد همفکر در شهر مشهد در پیشنهادی کارساز به استارتاپها گفت: افراد تشکیل دهنده یک حتماً قبل از تشکیل کسبو کار مستقل خود،در استارتاپهای موفق دیگر با همکاری و مشارکت به کسب تجربه بپردازند.
وی با توصیه به حضور و مشارکت در رویدادهای مشابه با همفکر برای کسانی که در اکوسیستم استارتاپی فعالیت میکنند، افزود: این اقدامات علاوه بر افزایش حوزه ارتباطی با سایر استارتاپها باعث ایجاد روحیه مشارکت در فعالیتهای اجتماعی این اکوسیستم نیر خواهد شد که یکی از مهمترین درسهای این حوزه که همانی همافزایی حاصل از مشارک است را بیاموزند
ثبت دیدگاه