سواد مالی، چالش مهم جذب سرمایه برای استارتاپ ها
مدیر مالی و سرمایهگذاری هلدینگ برسا بیان کرد: پایین بودن سواد مالی چالشی مهم برای جذب سرمایهگذاری در استارتاپهاست.
کمال مروج در گفتگو با خبرنگار استارتاپ خبری عصر هشتم درباره علت بروز برخی از شکستهای استارتاپی در کشورمان، اظهار کرد: چالش پایین بودن سواد مالی، حوزهای فراتر از استارتاپها را در برمیگیرد و گاهی شرکتها و حتی برخی سرمایهگذاران سنتی نیز در این زمینه دچار این چالش هستند.
وی ادامه داد: برخی از استارتاپ ها در حوزه حسابداری نیز دچار مشکل هستند و داده مالی لازم برای تصمیم گیری در آینده را ندارند و نمیتوانند ارزشگذاری لازم در زمینه کاری را به سرمایهگذاران ارائه دهند که این مسئله چالشی برای شروع سرمایهگذاری در یک استارت آپ است
عصو هیئت مدیره صندوق پژوهش و فناوری اقتصاد دیجیتال افزود: وقتی توجهی به صورتها و نسبتهای مالی نمیشود و این موارد باعث عدم واقعبینی در مورد ارزشگذاری استارتاپها شده و علاوه بر اینکه در مراودات مالی خود نیز دچار مشکلاتی میشوند، به رشد آنها برای جذب سرمایهگذاری نیز کمکی نخواهد کرد.
کمال مروج با اشاره به مشکلات سرمایهگذاران سنتی در حوزه استارتاپی نیز گفت: برخی از این سرمایهگذاران درک و دانش صحیحی از حوزه مالی استارتاپی نداشته و با انتظارات بهرهوری خارج از انتظار، استارتاپها را به چشم شیوههای سنتی کسب و کارهای خود مینگرند که این نیز دیگر چالش مهم سرمایهگذاری در این زمینه است.
مطالعه این مطلب میتواند برای شما مفید باشد
سرمایه گذاری سازمانهای توسعهای در طرحهای فناورانه مجوز گرفت
وی باتوضیح درباره اینکه برخی کسبو کارهای استارتاپی درمود سبکهای درآمدی نیز مشکل دارند، تصریح کرد: برخی برآوردهای اشتباه نسبت به خود برای شروع سرمایهگذاری داشته و ارزشگذاری پایه اشتباهی برای خود انجام میدهند که باعث ایجاد مشکل و چالشهای مهمی برای رویارویی با واقعیت در حیطه سرمایهگذاری میشوند.
ریسک بالای سرمایهگذاری استارتاپی
مروج با اشاره به ریسک بالای سرمایهگذاری در شرایط اقتصادی کنونی سرمایهگذاری در حوزه استارتاپها را نیز دارای ریسک مضاعف ارزیابی کرده و گفت: کسبو کارهای استارتاپی به دلیل بدیع بودن دارای ریسک خطرپذیری بالاتری نسبت به دیگر بازارهای سرمایهگذاری هستند و به همین علت سرمایهگذاران ملاحظه اندیشی بالاتری نسبت به گذشته دارند و به سراغ استارتاپهای میروند که از مراحل اولیه عبور کرده و به درآمدزایی نسبی رسیدهاند.
عضو هیئت مدیره صندوق پژوهش و فناوری اقتصاد دیجیتال با بیان اینکه حجم سرمایهگذاری در حوزه سرمایهگذاری خطرپذیر کاهش پیدا کرده است، اظهار داشت: در دو سال گذشته در حدود ۳۰۰میلیارد تومان سرمایهگذاری در این حوزه انجام شده است اما در حال حاضر ۲۰۰ میلیارد تومان بوده که حمایتهای صندوق نوآوری و شکوفایی کمک مهمی به رشد این نوع سرمایهگذاری خواهد کرد.
مطالعه این مطلب به شما پیشنهاد میشود
امکان سرمایهگذاری مشترک بانکها با دانش بنیانها فراهم شد
توانمندی و تجربه استارتاپها، عامل جذب سرمایهگذار
مروج به توانمندی و تجربه استارتاپها به عنوان عاملی مهم برای جذب سرمایهگذار اشاره و بیان کرد: فراتر از موضوعات سرمایهگذاری و نقدینگی در جامعه، میزان تجربیات تیمهای استارتاپی در اینباره اهمیت دارد و بررسی تجربیات بینالمللی نشان میدهد که استارتاپهای موفق، کسانی هستند که برای چندمین بار اقدام به راهاندازی استارتاپ کرده و با ادبیات و تجربیات لازم در این حوزه آشنایی دارند و میتوانند به راحتی اعتماد سرمایهگذاران را به خود جلب کنند.
وی افزود: استارتاپها باید به روشهای نوین مدیریتی مالی آشنا شده و با واقعیات حوزه سرمایهگذاری برای سودآوری موثر و مفید آشنا شوند.
مروج یکی دیگر از چالشهای حوزه سرمایهگذاری برای استارتاپها را نحوه مذاکره و متقاعدسازی طرفین برشمرد و اظهار داشت: موضوعاتی همچون دریافت تضامین و نحوه تنظیم قرارداد که در بسیاری از موارد به درستی انجام نمیشود، با افزایش سواد مالی میتوان به بسیاری از این دست چالشهای مالی در زمینه سرمایهگذاری پایان داد.
ثبت دیدگاه