دکتر عباس پورفرخی:
بسترهایی که فراهم نیست و ایده هایی که محکوم به شکست هستنند
دکتر عباس پورفرخی: افرادی زیادی تنها به تشویق جوانان صاحب ایده به کارآفرینی میپردازند درحالیکه باعث نابودی سرمایههای انسانی و مالی زیادی در کشور میشوند.
دکتر عباس پورفرخی در گفتو گو با خبرنگار استارتاپ خبری عصر هشتم با بیان تصور و برداشت اشتباه برخی از افرد در مورد کارآفرینی، اظهار کرد: کارآفرینی از یک ایده به علاوه یک دفترکار تشکیل نشده که بسیاری با این تصور، اقدام به راهاندازی یک کسبو کار میکنند و در نهایت تعداد زیادی از آنها به سرعت شکست میخورند.
وی با اشاره به تشویق بسیاری از نوجوانان توسط مسئولان برای راهاندازی یک کسبو کار و کارآفرینی بیان کرد: چگونه نوجوانان و جوانان بدون هیچ تمرین یا تجربه میتوانند مدیریت یک تیم را به عهده بگیرند، در حالیکه این بازه سنی تنها مناسب کسب تجربه است.
این مدرس حوزه کسبو کار افزود: نباید برای موفقیتهای خیلی نادری که شنیدهایم، آنها را به وضعیت کل اکوسیستم استارتاپی تعمیم دهیم تا آینده گروهی از جوانان را به خطر بیفتد.
وی تصریح کرد: ایدهها را باید در دفتر ایدهها یادداشت کرد زیرا ایده یک جرقه است و باید بدانیم که این ایدهیابی به معنای کارآفرین شدن نیست.
دکتر پورفرخی افزود: متأسفانه در حال حاضر ۹۰درصد فضای استارتاپی تنها به دنبال یک ایده شکل گرفته است و فرآیندهای اجرایی در ادامه مشخص نیست.
وی ادامه داد: ایده استارتاپی باید پاسخگوی یک نیاز باشد تا جامعه آن استارتاپ را بپذیرد اما چه کسی نیاز را میشناسد؟ کسی که نیاز را دیده و تجربه اجتماعی کرده و این تجربه مختص کسی است که فضای لازم را در دوران زندگی از نزدیک لمس کرده و این خود نیازمند کسب تجربیاتی در طول زندگی است.
اکوسیستم استارتاپی کشور، نیازمند تزریق آرامش
دکتر پورفرخی با بیان اینکه اکوسیستم استارتاپی کشور نیازمند تززیق آرامش است تا روی هر فرآیندی علامت سئوال گذاشته و برای چرایی آن تحقیق کند،گفت: گاهی در حیطه یک نیازمندی که میتواند منجر به یک استارتاپ شود به اشباعی از استارتاپها میرسیم که لزومی نداشته و به طور حتم منجر به هدر رفتن سرمایههای انسانی و مادی زیادی خواهد شد.
وی افزود: ایدههای استارتاپی در کشور زیاد است اما بستری که باید این ایده ها را ساماندهی و به نتیجه برساند کم است، لذا بسیاری از این ایدهها محکوم به شکست هستند.
نقش شتابدهندگان در رشد فضای استارتاپی کشور
دکتر پورفرخی به نقش سازنده مراکز شتابدهنده برای فضاسازی استارتاپی اشاره کرد و گفت: امروزه برخی از شتابدهندگان، پارکهای علوم و فناوری و مراکز مشابه امکاناتی را برای ایجاد یک استارتاپ در اختیار جوانان قرار میدهند تا در صورت عدم موفقیت راهی جدید را انتخاب کنند که این موضوع میتواند کمک موثری به تازه واردان این اکوسیستم بکند.
مدرس حوزه کسبو کار با اشاره به اینکه برای رشد استارتاپها باید آموزههای این حوزه عوض شده و و مسیر تشویق انسانها به کارآفرینی و استارتاپ تغییر پیدا کند بیان کرد: صرفاً برای یک ایده نبایستی فرآیندهای استارتاپی تعبیه شوند و باید شتابدهندگان و فرآیندهای اجرایی صحیح معرفی شود.
وی خاطرنشان کرد: استارتاپهای کارآفرینی که میتوانند سودآوری و ارزآوری داشته باشند باید حمایت هایی از جنس شتابدهندگان داشته باشند.
مطالعه این مطلب میتواند برای شما مفید باشد
ایران بیست چهارمین کشور از نظر کارآفرینی پویا (IDE) در بین ۴۰ کشور
چرا برخی استارتاپها نمیتوانند منجر به رشد اقتصادی شوند؟
دکتر پورفرخی ادامه داد: با اجرای صحیح فرآیندها، وقتی یک اکوسیستم به دوران نوجوانی خود رسید میتواند به تنهایی از پس مشکلاتش برآید و مثل دوران رشد نیاز به حمایت ندارد و به تدریج با تکامل یافتن به رشد اقتصادی خود و جامعه کمک کند و البته نباید به این کمک ها عادت کنند.
وی با بیان اینکه مانعزدایی از قوانینی که مانع رشد و پیشرفت استارتاپها میشوند ضروری و حیاتی است تصریح کرد: البته حمایتهایی هم در راستای رشد تیمهای استارتاپی همانند فضای کار یا امکانات باید وجود داشته باشد تا باعث قرار گرفتن آنان در فضای واقعی کار و طی کردن مراحل لازم برای رشد خود شوند تا به تدریج روی پای خود بایستند.
دنیای کسبو کار با واقعیتها پیش میرود
دکتر پورفرخی درمورد مطالعات و بررسیهای لازم برای استارتاپها قبل از شروع به کار اظهار کرد: استارتاپی که کار مطالعاتی لازم و رصد رقبا را انجام داده است، رضایتمندی مشتریان را دارد و زیرساختهای لازم را در این زمینه به وجود آورده است به طور حتم موفقیت را به دست خواهد آورد.
مدرس حوزه کسبو کار در مورد مسئولیت اجتماعی فعالان کارآفرینی کشور گفت: باید فعالان حوزه استارتاپ و دلسوزان امر چالشهای مسیر استارتاپی را بیشتر از پیش شفافسازی کرده و با ورود به این حوزه، هشدارهای لازم را به فعالان استارتاپی ارائه دهند تا مسیر برای آنها روشن شود و با معرفی نقاط ضعف این حوزه، نرخ شکست استارتاپها کاهش یابد.
وی افزود: این اتفاق باعث میشود استارتاپها با آمادگی لازم در این عرصه حضور پیدا کنند تا با توهمات موفقیت، فعالیت آنان منجر به شکست نشود.
ثبت دیدگاه