قائممقام مدرسه تعاملی راهآوران رشد:
برنامهریزی سناریویی، راهی برای پیشبینی چالشهای آینده کسبو کارها
برنامهریزی سناریویی با پیشبینی روشهای رویارویی با چالشهای آینده بهترین روش برای دستیابی به خروجی موردنظر را تعیین میکند.
علیرضا شانهچی در حاشیه رویداد “از خواسته تا رویا در محل کاخانه نوآوری مشهد” در گفتو گو با خبرنگار استارتاپ خبری عصر هشتم، اظهار کرد: در استارتاپ با گروهی از افرادی روبرو هستیم که برای کسب موفقیت و دستیابی به اهداف باید شناخت مناسبی از یکدیگر داشته باشند و ارزشها و خواستههای مشترکی بین آنان وجود داشته باشد.
قائممقام مدرسه تعاملی راهآوران رشد با تأکید بر اینکه ارزش و خواستههای مشترک باعث تلاش و تمرکز برای تبیین اهداف خواهد شد،بیان کرد: باید آرمان لازم و شرایط کسب آن مهیا شود که به طور حتم تشخیص آرمان و برنامهریزی برای کسب آن پس از تعیین چندین چشمانداز انجام خواهد شد، لذا نبایستی در این رابطه عجله کرد تا آرمان صحیحی از یک استارتاپ تبیین و مشخص شود.
هدف بمب، بزرگ، متحورانه و بیباکانه
شانهچی تعیین هدف بمب را پس مشخص شدن آرمان یک استارتاپ، گامی مهم برای کسب موفقیتهای آینده بیان کرد و افزود: هدف بمب، بزرگ، متحورانه و بیباکانه است تا به عنوان یک چشمانداز انتخاب شده و برنامهریزی لازم برای کسب آن انجام شود.
وی ادامه داد: هدف بمب باید از جنس هنجاری بوده و قابلیت پیادهسازی داشته باشد و به دور از خیالپردازی و توهمات دست نیافتنی باشد.
رویکرد تحولی در مقابل رویکرد تغییری
پژوهشگر و کارآفرین مشهدی در ادامه با اشاره به اینکه رویکرد یک کسبو کار بایستی هنجاری و متحولانه باشد و نه تغییری، گفت: رویکرد تغییری صرفاً تطبیق زمانی یا مکانی با وقایع یا فرآیندهایی را ایجاد خواهد کرد که در قبال آنها باید مفعول بود و پس از گذر از آنها باید به سرعت تغییرات دیگری در رویکردها ایجاد کرد.
برنامهریزی سناریویی، راهی برای پیشبینی چالشهای آینده کسبو کارها
شانهچی با توضیح درباره اینکه در علم آیندهپژوهی، رویکرد هنجاری و تحولخواهانه با برنامهریزی سناریویی برای هر نوع تغییرات محیطی طراحی میشود، اظهار کرد: برنامهریزی سناریویی برای پیشبینی رویارویی با چالشهایی است که احتمالاً در آینده با آنها روبرو خواهیم شد تا بتوان بهترین روش برای دستیابی به خروجی موردنظر را تعیین کرد.
وی ادامه داد: در این نوع از برنامهریزی، چهار حالت عادی، بازگشتی، بهشتی و جهنمی برای رویارویی با شرایط مختلف در نظر گرفته میشود.
مدرس حوزه توسعه فردی، توضیح داد: برنامهریزی عادی برای شرایط معمولی است و کسبو کار دچار چالشی نمیشود و برنامهریزی بازگشتی شرایطی را تبیین میکند که در صورت تغییرات محیطی بتوان سناریوی لازم برای تطبیق با آن را فراهم کرد.
وی افزود: اما در حالتی که شرایط به صورت وخیمی دنبال میشود با توجه به پیشبینیهایی که در سناریوی جهنمی انجام میشود، آمادگی لازم برای رویارویی با آن طراحی شده است.
شانهچی ادامه داد: کسبو کارها در حالت چهارم در شرایط بسیار ایدهآل قرار دارند که سناریوی بهشتی، روش ادامه فعالیت را مشخص کرده است.
پژوهشگر و کارآفرین مشهدی با بیان اینکه این ۴سناریو باعث خواهد شد ماتریسی از چالشها و فرصتهای پیشرو به خوبی شناسایی شود، افزود: به این ترتیب با برنامهریزی لازم قبل از هر اقدامی، سناریوهای لازم برای مقابله با آن تغییرات تهیه خواهد شد تا کسب موفقیت در آینده تضمین شود.
مطالعه این مطلب میتواند برای شما مفید باشد
تحول دانشبنیانی در پلتفرمهای آموزشی آنلاین در دوره کرونا
تببین برنامه شکست
وی با اشاره به اینکه فناور الزاماً کارآفرین نیست، گفت: کارآفرینی بدون در نظر گرفتن مهارتهای لازم به طور حتم باعث تباهی سرمایههای انسانی و مالی زیادی خواهد شد و اهمیت به نقش هر یک از افراد بسیار سودمندتر خواهد بود.
شانهچی با اشاره به اینکه در برخی از کشورها در برخی از موارد سرمایهگذاری روی افرادی که احتمال شکست در آنان وجود دارد برای انجام برخی از فعالیتها انجام میشود، اظهار کرد: این روش برای شناسایی سناریوهاش شکست انجام میشود که برای شروع فعالیت بسیاری از افراد مورد اهمیت است و افراد طی هیجانات محیطی اقدام به کارآفرینی یا انجام کسبو کارهایی که شکست آنها به اثبات رسیده، نخواهد کرد.
گفتنی است علیرضا شانهچی به عنوان مدرس اولین رویداد از “خواسته تا رویا” بوده است که تلاش دارد ضمن آشناسازی افرد با مهارت پیشرفته و تأثیرگذار رویا پردازی به آنان برای دستیابی به چشمانداز و فرمول موفقیت کمک کند.
این رویداد با همکاری مرکز نوآوری شهری، کارخانه نوآوری مشهد، مدرسه تعالی راهآوران رشد، شرکت تولید محتوای دایانا و خوشه خلاق رویای آینده برگزار شده است.
ثبت دیدگاه