ایده استارتاپی برای تأمین و رفع نیاز به ابزارهای پژوهشی علوم زیستی
تأمین و رفع ابزارهای پژوهشی علوم زیستی یکی از مهمترین چالشهای پژوهشی در این زمینه است تا اشتغالزایی فارغالتحصیلان این حوزه با مشکلی روبرو نشود.
تأمین و رفع ابزارهای پژوهشی علوم زیستی یکی از مهمترین چالشهای پژوهشی در این زمینه است تا اشتغالزایی فارغالتحصیلان این حوزه با مشکلی روبرو نشود.
حمید مرادی مدیر و بنیانگذار مجموعه داروینو در گفتو گو با خبرنگار استارتاپ خبری عصر هشتم اظهار کرد: جامعه ۳۵۰ هزار نفری علوم زیستی ایران شامل دانشجویان یا فارغالتحصیلانی هستند که چالشهای پیشروی آنان برای انجام پژوهشهای تحقیقاتی یکی از مهمترین دغدغههای آنان است و در موارد زیادی منجر به مهاجرت از کشور یا اشتغال به کسبو کارهای غیر مرتبط میشود.
وی ضرورت اشتغال این افراد را در فضای علمی کشور ضروری دانست و افزود: نیازهای بسیار زیادی در حال حاضر همانند پاندمی کرونا وجود دارد که حضور این افراد میتواند تعیینکننده و سرنوشتساز باشد.
مرادی تهیه ابزارهای پژوهشی را به عنوان مشکلی عمده برای پژوهشهای جامعه علوم زیستی بیان کرده و گفت: این پروژه ها به طور معمول هزینهبردار بوده و خرید تجهیزات و مواد موردنیاز یکی از مشکلات پروژههای تحقیقاتی در این زمینه است.
مرادی به ابتکار استارتاپ داروینو برای حل این مشکل که از آبانماه ۱۳۹۷ اجرایی شده اشاره و بیان کرد: خدمات دالوینو در زمینه آموزشی و تأمین و ارائۀ تجهیزات آزمایشگاهی برای پژوهشگرانی است که به طور موقت به این تجهیزات نیازمند هستند.
وی با بیان اینکه داروینو در حال حاضر با ۲۵ آزمایشگاه همکاری دارد تا علاوه بر افزایش امکان استفاده از تجهیزات بیشتر و پیشرفتهتر، حتی بتوانند از فضای بیشتری در این آزمایشگاهها برای انجام امورات پژوهشی استفاده کنند.خاطر نشان کرد: دالوینو دستگاههایی که موردنیاز یک پژوهشگر است را از طریق مشارکت با آزمایشگاههای مرتبط با اختلاف هزینه زیادی نسبت به خرید این تجهیزات، تأمین میکند.
مرادی بیان کرد: این اقدام باعث میشود از تجهیزات آزمایشگاهی که در بخش خصوصی فعالیت میکنند به صورت بهینه و هدفمند استفاده شده و به افزایش درآمد آنان نیز کمک شود و از طرفی پژوهشگرانی که نیازمند تجهیزات لازم هستند بتوانند پروژههای تحقیقاتی خود را عملی کنند.
بنیانگذار داروینو خاطرنشان کرد: علاوه بر اینکه دستگاههای آزمایشگاهی بسیار گرانقیمت هستند، تهیه این تجهیزات نیز دشوار است لذا این شبکهسازی باعث میشود علاه بر کاهش هزینه اجرای پژوهشها، در پیشبرد پروژهها نیز موثر باشد.
مرادی تصریح کرد: گاهی پروژههای پژوهشی نیاز به مدیرت پروژه، پشتیبانی فنی و علمی نیز دارند که بنا به درخواست تیمهای تحقیقاتی در قالب اساتید دانشگاهی از طرف دالوینو به تیمهای تحقیقاتی معرفی میشوند.
وی با اشاره به اینکه استارتاپ داروینو قبل از اجرای این فرآیند در زمینه فروش تیکت دورههای آموزشی به صورت واسطه و درگاه مشغول بوده است، بیان کرد: دالوینو در حال حاضر در حوزه پژوهشی فعالیت میکند و خدمات خود را در حوزه علوم زیستی در رشتههای بیوتکنولوژی، میکروبیولوژی، ژنتیک، بیوانفورماتیک و علوم آزمایشگاهی ارائه میدهد .
یک خدمت ویژه برای اساتید دانشگاهی و پژوهشگران
مرادی با اشاره به اینکه به طور معمول حمایت مادی از تحقیقات به شکل دولتی و رسمی نمیشود و یا شرایط دریافت آن بسیار دشوار است به همین دلیل تهیه بودجه لازم برای اجرای یک پروژه تحقیقاتی اهمیت پیدا میکند، بیان کرد: استارتاپ دالوینو علاوه بر خدمات یاده شده میتواند تمام هزینههای اجرایی یک پروژه تحقیقاتی را محاسبه کرده و به اساتید و پژوهشگران اعلام کند تا بر اساس آن نفرات تیم و بودجه موردنیاز پیشبینی و تهیه شود.
تجاری سازی، گامی مهم در پژوهشهای علمی
مرادی در رابطه با تجاریسازی پژوهشهای انجام شده اظهار کرد: در حال حاضر پروژههای پژوهشی به واسطه تیمهای دانشجویی یا مراکز تحقیقاتی که به صورت خصوصی انجام میشوند به طور معمول منجر به محصولات تجاری نمیشوند لذا با توجه به اینکه این پروژهها موردنیاز بخشهای مختلف کشور است به دنبال تعبیه فرآیندی هستیم تا این دست از پروژهها به سمت تجاریسازی بهتر و بیشتر نیز سوق داده شوند.
ثبت دیدگاه