سرپرست بنیاد فرهنگی هنری سکوت:
افزایش هنرجویان صدا بازیگری ، یک تب زودگذر نیست
برنامههای آموزشی هدفمند نیتک برای علاقهمندان به صدابازیگری
سرپرست بنیاد فرهنگیو هنری سکوت بیان کرد: شهر مشهد یکی از قطبهای مهم تولید محتوای دوبله شده پس از تهران است و افزایش هنرجویان این عرصه یک تب زودگذر نیست.
محمود رضا امینی، سرپرست بنیاد فرهنگیو هنری سکوت در گفتو گو با خبرنگار استارتاپ خبری عصر هشتم در مورد زمینه رو به رشد استعدادهای حوزه صدا در استان خراسان رضوی گفت: در بین اساتید صدا پیشهای که در تهران مستقر هستند بر این موضوع اتفاق نظر وجود دارد که خطهی خراسان به دلیل شرایط فرهنگی و اقلیمی، دارای افرادی مستعد در زمینههای مختلف صدا همچون آواز و گویندگی است.
وی ادامه داد: شهر مشهد به دلیل مرکزیتی که در منطقه خراسان دارد، تعداد مراجعه کنندگان زیادی برای آموزش و فعالیت در حوزههای دوبله، گویندگی، اجرای صحنه و رادیویی دارد.
امینی با بیان اینکه در چند سال گذشته عرضه محتوای VOD در کشور به طور جدی انجام شده و با استقبالی که شکل گرفته در حال حاضر به عنوان رقیبی جدی برای محتوای تلویزیونی است، تصریح کرد: با توجه به عرضه این نوع محتوا توسط بخش خصوصی، قیمت تمام شده این محصولات اهمیت دو چندانی پیدا کرده و موسسات و شرکتهایی که در این زمینه فعالیت داشتهاند، فرصت سازماندهی فعالیتهای خود را پیدا کردهاند.
وی با اشاره به اینکه بنیاد فرهنگیو هنری سکوت در در طول سه سال گذشته بخش اعظمی از این دست محتواها را دوبله کرده و با مجموعههای مهمی همچون نماوا و لنز همکاری داشته است، اظهار کرد: در حال حاضر پس از تهران، دوبلورهای مشهدی بزرگترین تولید کننده این دست از محتوا در کشور هستند.
سرپرست بنیاد فرهنگیو هنری سکوت ادامه داد: گرایشهای امروز هنرجویان به صدابازیگری همچون اجرا و نمایش رادیویی، کتاب صوتی، پادکست و به ویژه دوبله یک تب زودگذر یا مد نیست، چون در واقع شهر مشهد یکی از قطبهای مهم تولید محتوای دوبله شده پس از تهران است.
صدا بازیگری میتواند شغل باشد؟
امینی درباره جایگاه صدا بازیگری به عنوان یک شغل گفت: بسیاری از افرادی که در این زمینه فعالیت دارند درآمد مستقیمی از این حرفه ندارند در حالیکه میتوان با فعالیت حرفهای و مستمر به درآمد در این عرصه رسید.
وی افزود: اما به طور جدی پیشنهاد نمیکنم شخصی با هدف درآمدزایی به این حرفه وارد شود چون عرصه صدا بر خلاف تصویر که میتوان به درآمدهای بالایی در آن دست پیدا کرد، در این زمینه شانس زیادی برای تولید ثروت وجود ندارد.مدیر استودیو نیتک با اشاره به اینکه با تمام این تفاسیر اگر به گذشته بازگردد باز هم به عرصه صدا وارد میشود یا نه، گفت: تجربه گروههای هنری در عرصههای مختلف همچون سینما، موسیقی، گرافیک و بازیگری را دارم اما فعالان عرصه صدا را بسیار علاقهمندتر به حرفه خود یافتم و اگر چندین بار فرصت حیات پیدا کنم به طور حتم در عرصه صدا فعالیت خواهم کرد.
مشاهده این مطلب پیشنهاد میشود
نیتک حمایتگر استاتاپ ها
برنامههای آموزشی هدفمند
امینی با اشاره به اینکه در حوزه صدا گروهها و موسسههای زیادی مشغول به کار یا آموزش هستند که برخی از آنها نیز به صورت غیرمجاز مشغول به فعالیت هستند، گفت: این هنر در شهر مشهد به سرعت در حال رشد است اما حضور اساتید متخصص در این حوزه نیز ضروری است.
سرپرست بنیاد فرهنگیو هنری سکوت رسالت خود در استودیو نیتک را آموزش هنرجویان و سپس به کارگیری آنان عنوان کرده و افزود: با ایجاد بستر آموزشی در هر یک از حوزه های صدا، هنرجویان آموزش لازم را خواهند دید تا بتوانند آموختههای خود را به شکل عملی به کار گیرند و در ادامه منجر به کسب درآمد آنان شود.
وی افزود: یکی از مهمترین دغدغههای من ساماندهی وضعیت دوبله در شهر مشهد است تا تمام علاقهمندان به این عرصه به صورت قانونی و حرفهای فعالیت خود را انجام دهند.
امینی با توضیح دربارهی فعالیت استودیو نیتک در خانه خلاق و نوآوری محتوای دیجیتال نیتک در دو بخش تولیدی و آموزشی اظهار کرد: در بخش تولید، دوبله محتواهایی برای داخل و خارج از این مجموعه همچون نماوا، فیلمنت و شبکه تلویزیونی پویا در دست انجام است.
وی افزود: علاوه بر بخش دوبله و صداگذاری در بخش نمایش رادیویی و تولیدی کتابهای صوتی نیز فعالیتهای جدی در دست انجام است و در حوزهی آموزش نیز دورههای مقدماتی تا پیشرفته برگزار خواهد شد.
امینی با اشاره به اینکه این بنیاد هم اکنون در خانه خلاق و نوآوری محتوای دیجیتال نیتک، مستقر شده و مشغول به فعالیت است، گفت: برنامهریزی لازم برای برگزاری دورههای آموزشی این استودیو انجام شده تا یک دوره جامع صدا بازیگری همراه با ارائه مجوز از اداره فنیو حرفهای برگزار شود.
مدیر استودیو نیتک افزود: در این راستا ۴۰۰واحد هنرجو در بهار ۱۴۰۱در مقطع مقدماتی آموزش خواهند دید و در ادامه دوره متوسط در تابستان و در پاییز نیز دوره پیشرفته برای آنان برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: هنرجویان در این دورهها از بهترین اساتید حوزهی صدا بهرهمند خواهند شد که میتوان به مسعود فرزین در بخش اجرای رادیویی، احمد ماهیان در بخش صدابرداری، یاسر عودی در بخش فن بیان، استاد بهروز رضوی در بخش رادیویی، فریبا رمضانپور، امیرمحمد صمصامی و سعید مقدممنش در بخش دوبله و استاد مدقالچی نیز در دوره پیشرفته اشاره کرد.
امینی خاطرنشان کرد: علاقهمندان میتوانند در بخش آکادمی وبسایت نیتک اطلاعات لازم دربارهی این دورههای آموزشی را کسب کنند.
ثبت دیدگاه